ZAVOLI

Zavoli Srl е италианска компания, основана в град Чезена през 1993 година.

Компанията Zavoli е световен лидер в проектирането, производство и търговия с компоненти и системи за преобразуване на LPG и CNG на гориво превозни средства.

Основана през 1993 г. Zavoli се развива с голяма динамика и в рамките на няколко години се превърна в една от водещите компании в сектора на международно ниво.

Научноизследователската и развойна дейност, иновациите и качество са основните принципи на политиката на компанията. 
 
Фирмата разполага с 3 фабрики върху обща площ от 10 000 квадратни метра, от които 5000 m2 са покрити.
 

Текущото производство на Zavoli е около 200 000 пропан бутан и метан системи годишно.

Марката Zavoli е представена в над 30 страни по света. За България официален представител е Ици Газ ЕООД.

Опитът натрупан през годините, постоянното търсене на иновативни решения, техническата помощ и обучение на монтажници, направи продуктите Zavoli един от най-популярните системи по света съгласно потребители и оператори.

Най-добрите материали.

Изборът на най-добрите материали, внимателния подбор на доставчици и вниманието при монтажа на компонентите са тайните да се получи продукт с най-високо качество.

При Zavoli всички продукти са предмет на строг контрол на качеството и методично изследване за да се гарантира максимална ефективност и правилното функциониране на системите ни. Всичките ни дейности се извършват съгласно най-високите стандарти за качество, изисквани от международните наредби.

Постоянство и динамика в производството.

Една от основните ценности на Zavoli Srl е интензивното производство, което се основава на две основни преимущества: изключителна прецизност в избора на материали и обработка, и тестван процес на сглобяване, чрез ефективна последователност на изпитванията, което позволява на компанията да осигури на своите клиенти високо качество на произведените продукти.

Сертификат – Изследвания на нови технологии – ISO / TS 16949

Автомобилната индустрия винаги показва голям интерес към компании фокусирани върху управлението на качеството при продуктите си. Всъщност още от осемдесетте години, главните производители са се ангажирали да се определят няколко стандарта за управление на качеството, които могат да бъдат включени в семейството ISO 9000 и основните нужди на индустрията. Разпространението на тези правила и необходимостта от създаване на уникален референтен модел международно признат от всички автомобилни производители доведе до създаването на сертификат ISO TS 16949, който разхирява обхвата на ISO 9001 и в частност – автомобилостроенето.

Ползите, свързани с приемането на ISO TS система за управление са:

  • По-оперативна организация на дейностите, от проектирането до доставнето на крайния продукт;
  • По-дълбоко разбиране на персонала за извършваната работа и вникване в детайлите и;
  • Спазването на изискванията на техническата спецификация като следствие от по-добро управление и изпълнение;
Техническото и бизнес сътрудничество на автомобилните производители и LPG и CNG производителите в частност Zavoli доведе до приемането и утвърждаването на стандарт ISO TS 16949 в нашата компания. На 7-ми Октомври 2009г. приключихме процеса по утвърждаване на стандарта. Този процес доведе до значително повишаване на производството и качеството на газовите ни уредби и инжекционни системи.

Екология

Автомобилните газови и метанови уредби са благоприятни за околната среда. Обикновенно автомобилите оборудвани с газова или метанова уредба получават редиця права с европейските страни ( неограничен достъп до централните части на града, разрешение да се движат свободно в най-големите трафици и др. ). Това е така, защото равнищата на разрешените замърсители при тях са много под нормата. Газовете получени при изгаряне на LPG и CNG уредби са практически нулеви и те са основния „виновник“ за намаляване на парниковите едмисии и замърсяването с олово, което се случва при изгарянето на бензиновите двигатели. Дори частиците фин прах, които често води до ограничаване на трафика отсъства.

Икономия

Цената на LPG газ/метан е много по ниска в сравнение с бензина и дизела. Разходът на гориво със съвременните газови инжекционни не се променя и това води до близо 50% икономия на раходите за гориво.

Видео презентация

 

Back to top